söndag 29 mars 2009

Tack för inbjudan LG

hej Lars-Göran och tack för inbjudan till din blogg.
det var som vanligt intressant att lyssna till Bodil, som alltid har så mycket kloka tankar.
när det gäller rulltrappekunskaper så vet jag inte riktigt vad hon menade, men kanske att vi stoppar in en massa kunskaper som inte stannar kvar så länge, utan det kommer ständigt nya..
som det är nu i skolan så kommer ju nya direktiv hela tiden som vi skall förväntas ta ställning till och använda oss av, men detta blir ganska snabbt gamla kunskaper som får ge vika för nya i en ständig rullning. Vi i vår skola har arbetat mycket under en period med att hitta den röda tråden från förskolan upp till år 9. vi gjorde fina planer och skrev och funderade en hel del, men när väl allt kom på pränt så blev det ytterligare en hyllvärmare. sedan var det portfolio och nu är det storyline, skapande aktiviteter mm mm.
En fråga angående programmen till IBM-datorerna. Var finns de och när finns det möjlighet att lägga in programmen i förskolans övriga datorer?
mvh lisbeth sander

2 kommentarer:

LG Börjesson GBG sa...

Hej Lisbeth
Trist med hyllvärmare, håller med. Det är svårt att förändra skolan, särskilt när det kommer skarpa påbud ovanifrån Lärare kan i bästa fall acceptera förändringarna men de görs inte till sin egen vardag. Man fortsätter som tidigare och den fina planen blir som du säger en hyllvärmare. Men jag upplever ändå att det finns en stor vilja och lust bland pedagoger att försöka styra skolan in i framtiden.

klass 3 donsö skola sa...

hej igen L-G, här kommer en kort kommentar.
Jag håller med dig om att pedagogerna i skolan verkligen vill föra sina elever in i framtidens skola och att de är både intresserade och engagerade. det är snarare ledingen som inte alltid ser till helheten och mycket nya uppgifter läggs på lärarna ovanifrån, men som du vet så anpassar vi oss efter våra nya direktiv så gott vi kan.
det finns också äkta engagemang för elverna liksom en vilja till förändring.
när det gäller it-tekniken så tror jag och hoppas att satsningen på PIM skall väcka lust att använda sig av IT-tekniken mer i undervisningen. Vi skall ju förbereda våra elever på framtidens samhälle och där lär det finnas en hel del IT-teknik.
Lisbeth